Sanna

Sanna

(KLT) Toimitusjohtaja, Talouspäällikkö

044 5141 666

Yrittäjäperheestä tuleva Sanna aloitti oman työuransa jo 4-vuotiaana isänsä toimistoapulaisena kolmen markan tuntipalkalla. Koulutukseltaan Sanna on tradenomi, lisäksi hänellä on KLT-tutkinto, Kiinteistöalan talouspäällikön tutkinto (KITA) sekä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JYEAT). Sannalla on 20 vuoden kokemus asiakaspalvelusta ja taloushallinnosta sekä yli 10 vuotta yrittäjän uraa takanaan. Sannalta saa konsultointia ja näkemystä taloushallinnon asioihin, tulkintaa lukuihin sekä yritystoiminnan kiemuroihin ja verotukseen. Sanna pysyttelee ajan hermoilla kouluttautumalla jatkuvasti työn ohella sekä perehtymällä tarjolla oleviin ohjelmistovaihtoehtoihin. Proaktiivinen toiminta ja ratkaisukeskeinen ajattelutapa pitää asiakkaiden taloushallinnon ajan tasalla ja jopa sen edellä.

”Vapaa-ajallani harrastelen mm. vaatekaupan pyörittämistä. Muoti on aina kiinnostanut minua ja työuraakin alalta on kertynyt kymmenisen vuotta. Nautin suunnattomasti ravintolaelämyksistä sekä kulttuurista. Kotona palettia pyörittää tällä hetkellä koiranpentu ja lisäksi viikkorutiineihini kuuluu Iso Ilo-kuoro ja pilates.  Viikonloppuisin on ihanaa vetäytyä oman mökin rauhaan ja lämmäyttää sauna.”

Tiimi kuvaa Sannaa helposti lähestyttäväksi, rennoksi ja hauskaksi tyypiksi, joka ei turhia stressaile. Hän on ongelmien ratkoja, koko toimiston kaitsija ja innostava esimies. Hän antaa työntekijöilleen vastuuta ja tilaa ollen kuitenkin aina saatavilla. Sanna panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin ja kannustaa kehittämään itseään. Tiimin mielestä Sanna on määrätietoinen, laajat kokonaisuudet hallitseva taloushallinnon guru ja ihan paras pomo!

Marika

Marika

Asiakkuuspäällikkö

050 4110 199

Marika tuo Sarumanille osaamista ja kokemusta asiakaspalvelun ja myynnin alalta. Hänen vahvuuksia ovat luontevat kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Marika siirtyi Sarumanille autokaupanalalta, jossa hän teki pitkän ja monipuolisen uran. Hänen mieluisimpia tehtäviä oli kirjanpitoon liittyvät tehtävät ja näin kiinnostus taloushallintoon vei voiton. Nykyinen työ, jossa hän saa toteuttaa sekä myynnin että taloushallinnon tehtäviä, oli Marikalle unelmien täyttymys. Marika hallitsee hyvin kokonaisuuksia, hän imee itseensä uusia asioita joka puolelta ja halu oppia on valtava. Marikan sanavarastoon ei kuulu ” ei kuulu toimenkuvaan”.

”Viikonloppuisin suuntaan mökille tai metsään. Vaellus, metsästys ja melonta on minulle tärkeitä harrastuksia. Rakastan matkustamista ja lukeminen on intohimo, johon meneekin loput jäljelle jäävästä ajasta.”

Muiden mielestä Marika on asiakkaiden kanssa täysin luonnonlahjakkuus. Hän on rento, mutta määrätietoinen, omaa mahtavan huumorintajun ja herskyvän naurun. Hän osaa kuunnella ja olla läsnä hetkessä, mikä antaakin asiakkaalle juuri sen oikean ensivaikutelman siitä, minkälainen yhteistyökumppani Saruman asiakkaalleen on.

Elina

Elina

Pääkirjanpitäjä / Kirjanpitotiimin vastaava

010 420 1707

Elinalla on takanaan monen vuoden kokemus suuren vaateliikkeen monipuolisista työtehtävistä. Äitiyslomalla veri veti Elinan opiskelemaan taloushallinnon alaa. Yrittäjänäkin toiminut Elina napattiin Sarumanille alkuvuodesta 2018. Kirjanpito ja tilinpäätökset valmistuvat Elinalta tarkasti ja täsmällisesti, lisäksi saat vinkkejä kirjanpitoosi yrittäjän näkökulmasta.

Vapaa-aikana Elina touhuaa lastensa kanssa leikkien ja ulkoillen. Elinan hyppysissä pysyvät niin sukkapuikot kuin pullasutikin.

Tiimin mielestä Elina on luonteeltaan leppoisa ja rauhallinen. Hänessä asuu kuitenkin myös pieni justiina, joka panee asiat tapahtumaan. Elina kuuntelee ja neuvoo kärsivällisesti niin asiakkaita kuin työkavereitaan. Ei ole olemassa tehtävää, joka tuntuisi Elinasta hankalalta. Elina myös huolehtii, että toimistollakin tuoksuu aika ajoin tuore pulla.

Enni-Maria

Enni-Maria

Kirjanpitäjä

010 420 1703

Tehopakkauksena tunnetulla Enni-Marialla on takanaan muotialan pitkä ja monipuolinen työura. Uudelleenkouluttautumisen myötä taloushallinnon ammattilaiseksi siirtynyt ilopilleri on ollut osa Sarumanin tiimiä kesästä 2018.

Vapaa-ajalla Enni-Marian voi nähdä miehensä kanssa metsässä maastopyöräilemässä tai juoksemassa Mauno-koiransa perässä. Kotoilulle takkatulen lämmössä löytyy myös aikaa.

Työkavereiden mukaan Enni-Maria on reipas, iloinen ja empaattinen työntekijä, joka on pelottomasti kaikessa mukana. Hän on aidosti kiinnostunut ja halukas oppimaan uutta työssään, sekä työkavereistaan. Tunteellinen Enni-Maria huolehtii muiden hyvinvoinnista omansa ohella on todellinen tiimihengen kasvattaja.

Mirkka

Mirkka

Kirjanpitäjä

010 420 1703

Sipoosta kotoisin oleva Mirkka muutti Ouluun opiskelupaikan perässä. ”Jag kan betjänä också på svenska.” Tradenomiopintojen ollessa lopuillaan alkoi pohdinta minne seuraavaksi? Lähtisikö takaisin Etelä-Suomeen vai jäisikö Ouluun? Ouluun jäädessä ihannetilanne olisi, jos löytäisi työn, missä voisi hyödyntää opintojen taloushallinnon suuntautumista. Mirkan unelmien työpaikka on sellainen, missä jokainen saa olla rohkeasti oma itsensä. Sellainen, missä on vastuuta ja vapautta.

Sarumanin työpaikkailmoituksessa puhuttiin rennosta, kierosta huumorintajusta ja yllytyshullusta porukasta, ja se on kyllä pitänyt Mirkan mukaan paikkansa. (Screen shotti ilmoituksesta löytyy edelleen puhelimesta.) Heti rekryprosessin alkumetreillä Mirkalle tuli ajatus, että nyt haetaan henkilöä. Tämä paikka sopisi varmasti minulle!

Tilitoimiston kiemuroihin Mirkka siirtyi vakuutusalalta. Miksi työ taloushallinnon puolella viehättää? Parasta ja pahinta on Mirkan mukaan se, että koskaan ei ole valmis. Mirkan mielestä jatkuva oppiminen on tilitoimistotyön hienoimpia puolia ja Sarumanilla opiskeluun myös kannustetaan.

Vapaa-aikana Mirkka on aktiivinen järjestötoiminnassa. Kesäisin hänet voi nähdä hiukset hulmuten joko moottoripyörän tai fillarin selässä. Yksi Mirkan tulevaisuuden haaveista on olla taas koiranomistaja.

Sari

Sari

Avustava kirjanpitäjä

010 420 1703

Kirjanpitoon ja ihmisten kohtaamisten äärelle Sari tuo mukanaan poikkeuksellisen monipuolisen työhistoriansa asiakaspalvelun ääreltä, mikä näkyy ulospäin helposti lähestyttävyytenä, sosiaalisuutena sekä iloisen tarmokkaana toimintana haastavienkin tilanteiden äärellä. Sari nauttii itsensä kehittämisestä ja haastamisesta, ei etsi ongelmia vaan ratkaisuja pilke silmäkulmassa mutta talouden luvut tosissaan ottaen.

”Arjessa elämääni aikatauluttaa energiset jo kouluikäiset lapset sekä kissa- ja koiranäyttelyt perheen karvaisempien perheenjäsenten kanssa. Nautin sosiaalisen elämän vastapainona myös hyggeilystä mieheni kanssa sekä ulkoilusta ystävien seurassa.”

Noora

Noora

Kirjanpitäjä

010 420 1703

Jenna

Jenna

Taloushallinnon assistentti

010 420 1702

Päivi

Päivi

Taloushallinnon assistentti

010 420 1702

Kempeleläislähtöinen Päivi on toimiston moniosaaja. Työskenneltyään aiemmin mm. sisustussuunnittelun ja tapahtumajärjestämisen parissa Päivi ihastui taloushallinnon monipuoliseen maailmaan. Laskutuksen ja reskontran hoidon ohella Päivi opastaa hellän jämäkästi Sarumanin asiakkaita oikeisiin toimintamalleihin. Päivi rakastaa organisointia ja järjestystä, mikä tekee hänestä sekä täydellisen assistentin että toimiston hengettären.

Vapaa-ajallaan Päivin löytää joko kansantanssin pyörteistä tai Iso Ilon stemma- ja koreografiaharjoituksista. Toisinaan tämä kulttuurista nautiskelija malttaa myös mökkeillä ja hyggeillä.

Muut ovat sitä mieltä, että Päiviltä hoituu asia kuin asia. Päivi on toisista huolehtiva ja hauska työkaveri, jolla on loistava tilannetaju ja valloittava hymy. Hän on toimiston kivijalka, jonka ohi ei mene pieninkään asia eikä yksikään asiakas jää huomioimatta. Työkavereiden mukaan Päivi on monikerroksinen, mielenkiintoinen ja monessa mukana oleva. Työn ulkopuolella hänessä on paljon samankaltaisuutta työroolin kanssa.

Tiina

Tiina

Taloushallinnon assistentti

010 420 1702

Aiemmin kaupan alalla monipuolisissa tehtävissä yli vuosikymmenen toiminut Tiina on koulutukseltaan kansainvälisen kaupan tradenomi. Kiinnostus kirjanpitoon on syttynyt vahvemmin viimeisen vuoden aikana, ja haaveissa onkin tulevaisuudessa vielä laajentaa osaamista sillä saralla. Tiina päätyi Sarumanin timanttiseen tiimiin kuin kohtalon johdattamana. Pidemmän aikaa kytenyt halu heittäytyä johonkin uuteen ja innostavaan otti kunnolla tulta alleen, kun sosiaalisessa mediassa tuli vastaan ilmoitus, että Sarumanille haetaan vahvistusta assistentti-tiimiin. Se oli siinä. Täydellinen osuma. Tiina on ratkaisukeskeinen heittäytyjä, joka ei pelkää uusia tilanteita tai ihmisiä, vaan tarttuu rohkeasti toimeen.

Varmuutta tähän on kerrytetty harrastajateatterin lavalla, missä Tiina on viettänyt vapaa-aikaansa jo parinkymmen vuoden ajan.

 

Hermanni

Hermanni

Palkka-asiantuntija / Palkkatiimin vastaava

010 420 1709

Katri

Katri

Avustava palkanlaskija

010 420 1704

Katri on toimiston humanistinörtti ja ammatillisesti muuntautumiskykyinen kameleontti, jonka monet taidot ja puolet pääsevät Sarumanilla hyvin käyttöön. Katri innostuu helposti ja hahmottaa nopeasti suuria linjoja, mutta jaksaa pipertää nurisematta myös yksityiskohtien ja toistuvien rutiinien parissa.

Katri on työskennellyt aiemmin pitkään erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Sarumanille viestinnän ammattilaista veti tiimistä huokuva yhteishenki, joka vaikutti olevan muutakin kuin kauniita sanoja nettisivuilla ja somekanavissa. ”Otin riskin ja luotin fiilikseen ja se todella kannatti”, Katri toteaa.

Fiilikseen ja intuitioon Katri luottaa myös vapaa-ajallaan. Joskus hän valitsee liikunnan, lähiretkeilyn tai puutarhahommat, joskus taas lukemisen, vinyylilevyt ja herkut. Herkuissa Katrin kestosuosikkeja ovat suodatinkahvi ja korvapuusti, joten toimiston sijainti kahvilan yläkerrassa on tälle pullahiirelle todella mieleen.

Konsta

Konsta

Palkanlaskija

010 420 1704

Konsta on muuttanut Jyväskylästä Ouluun uusien tuulien perässä muutama vuosi sitten. Tutustuminen Ouluun ja oululaisiin ihimisiin alkoi heti kahden viikon kuluttua muutosta, kun Konsta aloitti työt tunnetun vaatebrändin myymälässä. Konsta kuvailee viihtyneensä hyvin vaatekaupassa myyjänä siihen asti, kunnes ajatus kokoaikaisemmasta, haastavammasta ja joustavammasta työstä heräsi. Pohdittuaan mahdollisia vaihtoehtoja Konsta totesi, että palkanlaskenta voisi olla sopiva vaihtoehto, jota kohti lähteä.

Sarumanilla avautui maaliskuussa 2022 sopivan oloinen paikka, jota ei voinut ohittaa. Konsta saikin ilokseen nopeasti huomata, että tilitoimistomaailma, taloushallinto ja palkanlaskenta tarjoavat kaikkea sitä, mitä hän oli kuvitellutkin.

Vapaa-aikana Konsta viihtyy arkisin salibandy-, frisbeegolf- ja videopeliharrastusten parissa. Sen sijaan perjantai-iltapäivisin matka toimiston ovesta suuntautuu usein bussiin ja viikonloppureissulle kotikonnuille Jyväskylään.

Riitu

Riitu

Palkkahallinnon asiantuntija

010 420 1704

Riitu on avojalakanen oululainen, joka päätyi Sarumanille alanvaihdon myötä työskenneltyään aiemmin useamman vuoden optikkona. Tämän moniosaajan kiinnostus eri aiheita kohtaan on loputon ja siksi työskentely monipuolisella palkkahallinnon alalla on toteutunut unelma. Optikon työn ja perhevapaiden lomassa valmistui henkilöstöosaamisen ja esimiestyön tradenomin tutkinto, jonka myötä Riitun sydän sykkii palkkojen lisäksi työsuhde- ja henkilöstöasioille. Riitu on järjestelmällinen toiminnan nainen, joka rakastaa to do -listoja niin työssä kuin vapaallakin. Osaamistaan Riitu kehittää täydennyskouluttautumalla.

”Työpäivän jälkeen vietän aikaa perheeni kanssa ja nautin ihan tavallisesta lapsiperhearjesta. Omaa aikaa vietän mieluiten jumpissa, tanssimassa ja voimisteluseuratoiminnan parissa.”

Työkavereiden mukaan Riitu on toimiston tietopankki, oikea salapoliisi ja etsivä. Ei ole väliä mikä kummastus kahvipöydässä tai viikkopalaverissa ilmenee, Riitu selvittää mysteerin hetkessä ja pitää siitä muille selkeän briiffauksen. Riitun asenne on, että kaikki järjestyy ja aina löytyy ratkaisu.